Burun Estetiği-Rinoplasty

Burun Estetiği

Güncel Burun Estetiği Teknikleri

Burun estetiği ameliyatları açık ve kapalı teknik olarak yapılır.

  • Açık teknikte burun alt kısmından küçük bir kesi yapılarak burun cildi kaldırılır. Daha iyi bir görme alanı sağlanır. Burun ucu bozukluklarında bu teknikle daha iyi bir müdehale imkanı elde edilir ve daha iyi bir sonuç alınabilir. Burun alt kısmına yapılan kesi zamanla tamamen kapanır. Ancak bazı kişilerin burun cildi hassasiyetine bağlı bu izler geç kapanabilir veya çok dikkatli bakıldığında fark edilebilir.
  • Kapalı teknikte burun kesisi daha içerden yapılır. Dışardan herhangi bir kesi yapılmaz. Büyük aşırı kemerli ve burun ucu ileri bozuk burunlarda zorluk çıkaran bir tekniktir. Uygun burunlarda biz de bu tekniği başarı ile uygulamaktayız.
  • Günümüzde ayrıca koruyucu rinoplasti tekniği de başarı ile uygulanır. Koruyucu rinoplasti açık ve kapalı teknikle yapılabilir. Burun sırtından kemik çıkarmak yerine burun alt kısımlarından çıkartılan dokularla oluşan boşluğa burun sırtı yukarıdan aşağıya itilir. Böylece burun kemeri seviyesi indirilip düzleştirilir. Bazı hastalar için zorluklar içeren bu teknik uygun hastalarda güvenle kullanılmaktadır.

Ameliyatsız Burun Estetiği

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ 2 yolla yapılır: Burun dolgusu ve iple burun askılama.

Burun dolgusu hyalunorik asit dolguları burun sırtına, burun alın arası boşluğa, ve burun ucuna yerleştirilerek düz hatları olan bir burun elde edilir. Bazı hastalar için çok iyi sonuç verir ancak kalıcılığı ortalama 1,5 yıldır.

İple burun askılamada poldiaksnon ve polikapraloakton eriyebilen ipler kullanılır. Bunlar güvenli iplerdir. 6 ay ile 1,5 yıl arasında erime süreleri vardır. Düşük burun uçları ip askı tekniği ile başarılı bir şekilde kaldırılır.

Burun ucu Estetiği

Sadece burun ucunda problemi olan hastalara yaptığımız ameliyatı tipplasti olarak adlandırıyoruz. Tipplasti, minor rinoplasti olarak da tanımlanır. Hastanın burun sırtı ve burun yan duvarlarında herhangi bir işlem yapılmaz. Burun alt kısmında küçük bir kesi ile girilerek burun ucu, greftleme teknikleri ile hastanın istediği şekle getirilir.

Burun ucu için dolgu ve ip askılama ile geçici çözümler yapılabilir. Ameliyat istemeyen hastalarımıza bu uygulamaları öneremekteyiz.

Piezo Rinoplasti Nedir ?

Piezo rinoplasti, son zamanlarda geliştirilen bir rinoplasti ameliyatı tekniğidir. Burun kemikleri şekillendirilirken piezo cihazı kullanılır. Önceden olduğu gibi çekiç guj ve çizıl dediğimiz aletler kullanılmaz. Ancak bu aletleri de kötülemeyelim. Hala bu aletlerle de yeri gelince yapılabilecek operasyonlar vardır ve pek çok cerrak hala bu aletleri kullanmaktadır. Ancak piezo cihazı ultrasonik dalgalarla çalışır ve kemik çıkarılırken kanama yapmaz, ameliyat sonrası morarmalar daha az olur. Eğer çizıl ve törpü altleri iyi kullanılarak kanamaların önüne geçilirse yine morarmalar önlenmiş olur. Piezo cihazı kısaca kanama kontrolünü daha iyi yapmak amacıyla kemiklerin kesilmesinde kullanılan bir cihazdır. Ameliyat piezo cihazı ile yapılınca piezo rinoplasti operasyonu ismini almaktadır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır

Operasyon öncesi

Öncelikle burun iyi bir endoskopik ve normal burun muayenesinden geçirilir.  Burun muayenesi hem dışarıdan gözlemleyerek hem de el ile palpe edilerek burun hakkında ayrıntılı fikir sahibi olunur. Daha sonra burun spekulumu ile alın lambası eşliğinde burun içi muayene edilir.

Endoskopik muayene endoskopik ışıklı özel aletlerle burun içine kamere yardımıyla bakılmasıdır. Endovizyon kameralı muayene metodu diyebileceğimiz bu muayenede burun içindeki problemler ayrıntılı fark edilebilir.

Üçüncü aşamada fotoğraflama bölümüne geçilir. Fotolar alındıktan sonra gerek fotolar gerek bilgisayar ekranı üzerinden hastaya burun için rinoplasti ile yapılabilecekler anlatılır.

Dördüncü aşamada mutlaka hastanın burundan nefes alma durumu konuşulmalıdır. Hastanın şikayeti varsa nefes almayı rahtlatan septoplasti ameliyatı mutlaka yapılmalıdır. KBB uzmanı, burun içini inceledikten sonra hasta farkında değilse bile eğer burun içinde fazla kemik. Burun kıkırdağı eğriliği gibi sorunları fark etti ise, bunları düzeltmelidir.

Son aşamada, ameliyat öncesi genel ameliyat tedbirler konuşulur. Hastanın kan sulandırıcı ilaçlar ve bitkileri kullanmaması istenir. Ameliyattan yaklaşık 6 saat önce yeme içmeyi kesmesi ve aç karnına gelmesi istenir.

İyi bir burun estetiği nasıl olur, kişiye göre değişir mi?

İyi bir burun estetiği, dışarıdan bakıldığında ameliyat olduğu fark edilmeyen, yüzle uyumlu doğal bir görüntü veren hoş görünen burundur. Bazı insanların burununu küçük ve düzgün yapabilirsiniz ancak eğer çene uzun ve genişse ya da elmacık kemikleri belirginse  bu kiçik burun çok küçük durabilir ve kişiyi rahatsız eder. O yüzden mutlaka ölçülerek altın oranlar korunarak yüzün bütününe uyan kişiye özel bir burun yapmak gerekir.

Başkalarının burununu model almak bir fikir verse de aynısı başka bir kişiye uygun olmaz. Herkesin burun tipi kendisine özel tasarlanmalıdır.

Kişiye özel burun tasarlanırken, doğallık ön planda olmalıdır.Ben, öncelikle, burun içinde ve dışında bozuk alanları tespit ediyorum. Bunları ortadan kaldırmak için bir cerrahi plan yapıyorum. Sonra kişinin istediği değişiklikleri onunla konuşup yüzünün bütününe uyan bir şekli belirliyoruz. Böylelikle ortaya çıkan sonuç en güzel sonuç oluyor.

Kimler Burun Estetiği Olmalıdır.?

Burun estetiğinde yaş sınırı var mıdır?

Yaş sınırı kemik gelişiminin tamalandığı yaştır. 16 yaşını bitiren herkese belli noktalara dikkat edilirek bu ameliyatlar güvenle yapılabilir.

Burun Estetiği Fiyatları ?

Burun estetiği fiyatını en çok etkileyen faktörlerin başında doktorun ne kadar deneyimli olduğu gelmektedir. Fiyatlandırma bunun yanı sıra hastane seçimi, kullanılan malzeme ve ekip giderleri gibi kalemleri de içermektedir.

Burun Estetiği Sonrası Neler Yaşanır, İyileşme Süreci

Kullanılan tekniğe göre morluk ve şişlikler olabilir.

2 veya 3 gün sonra eğer burun içine silikon konulmuşsa alınır.

7 gün sonra burun dışına konulan atel çıkartılır.

İki veya üç kere burun içi pansumanları yapılır. Hasta 7 gün içinde tamamen iyileşir ve işine dönebilir.

Burundaki ödem ve şişlikler 1 ay devam edebilir. Bu nedenle tam sonuç ancak 1 ay sonra net olarak görülebilir. Ancak burun kemik hücreleri çalışmaları 1 yıl sürer. Osteoblastik ve osteoklastik aktivite dedğimiz kemik hücresi yıkım ve yapım çalışmaları hücre düzeyinde uzun sürdüğü için rinoplastili bir burunun oturması 1 yıldır denebilir.

Sağlığınıza Önem Veriyoruz!

Aklınızdaki tüm soruları sorabilir ya da hemen online randevu oluşturabilirsiniz.



Uğur Enbiya Özgür - DoktorTakvimi.com

BURUN ESTETİĞİ OLAN HASTALARIMIZIN YORUMLARI